Sütőtökös mascarpone krém
Ha sikerül konyhakész sütőtököt vásárolnunk (akár konzervben pürét, akár előre főzöttet üvegben), akkor 15 perc alatt varázsolhatunk desszertet az asztalra.
Hozzávalók 2 adaghoz:
250 g mascarpone (laktózmenteset használtam, ezzel is működött)
1 tojásfehérje
2 evőkanál sztíviás eritrit édesítőszer
1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott teáskanál fahéj
2 nagy evőkanál sütőtökpüré
4 evőkanál kekszmorzsa (ami éppen van otthon, én Korpovitot használtam)
Elkészítése:
A sütőtökkel kezdek, mert a főzés miatt ehhez szükséges a legtöbb idő. Egyébként sütni szoktam a sütőtököt, de ebben az esetben a főzés gyorsabb megoldás volt. A sütőtök cukros lében áll, ezt leöntöm róla, majd vízben felteszem főni, kb. 8 percre van szükség. Miután puhára főtt, leszűröm és pürésítem, majd langyosra hűtöm.
A tojás fehérjét az édesítővel habbá verem, a mascarponét a mézeskalács fűszerkeverékkel összekeverem, majd hozzáadom a sütőtök pürét. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal a krémbe keverem.
Következik a tálalás, a poharak aljában eloszlatom a kekszmorzsát, majd ráadagolom a krém felét. Ezután fahéjjal beszórom a teljes felületét. A képen is látszik a fahéj réteg. Ezután jön a krém többi része, majd egy kevés fűszerrel megszóróm a tetejét. Én ide mézeskalács fűszer keveréket tettem, de használhatsz fahéjat is.
Ezt a szép, és nem utolsó sorban finom citromkrémes muffint is elkészítheted, olvasd el a receptjét, kattints a fotóra!
Hozzászólás zárolva.