Facebook hozzászólás
321

Sütőtökös tortácska citrusos mascarpone krémmel Szilviától

Könnyű, piskótaszerű alap, lágy tejszínes, mascarponés krém, mi másra vágyhatna az ember egy hideg téli estén? Gayer Taubert Szilvia receptjéből azt is megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni.

Sütőtökös tortácska, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók:
4 tojás szétválasztva
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt 
1 csipet só
4 evőkanál főtt, leturmixolt sütőtök

200 ml habtejszín
4 evőkanál mascarpone
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliáscukor

A tészta elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral felverem habbá. Majd hozzáadom a tojássárgáját és a leturmixolt sütőtököt. Ha alaposan elkevertük, mehet hozzá a liszt is óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
Kiöntjük formákba, majd 195 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Közben a krém:
A habtejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd hozzá adjuk a mascarponét és a citromhéjat.
Kicsit hűtőben pihentetjük, míg a tortácskák kihűlnek. Tetszés szerint helyezzük a krémet a tortácskára, reszelt citromhéjjal és mentával díszíthetjük.

Szuper finom gyümölcsös sütemények
A gyümölcsös sütemények amellett, hogy nagyon finomak, még azokkal is megszerettetik a természetes vitaminokat, akik egyébként nem szívesen fogyasztják azokat. Szezontól függetlenül is készíthetünk ilyet bármikor.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!