Szalonnás savanyú káposztasaláta – pikáns vitaminbomba
A téli időszak igazi vitaminbombája egy jó adag savanyú káposzta. Most egy pikáns és olcsó salátát készítettünk belőle, mindössze 15 perc alatt. Önmagában is fogyasztható friss pereccel, magos zsemlével, de egy natúr csirkemellhez is kitűnő.
Hozzávalók
● 40 deka savanyú káposzta
● 10 deka füstölt szalonna
● 1 közepes fej lila hagyma
● egy csokor metélőhagyma
● fél deci rostos almalé
● 2 evőkanál almaecet
● 2 evőkanál repceolaj
● 1 teáskanál cukor
● frissen őrölt bors és kömény
● só
Elkészítése
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben kissé ropogósra sütjük. A lila hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. összeöntjük a sült szalonnával, és egy kevés köménnyel ízesítjük. 2-3 percig pároljuk, az egészet felöntjük az almalével, majd hozzákeverjük az olajat és az almaecetet. Sóval, borssal, és a cukorral tesszük pikánssá. A
savanyú káposztát szükség szerint kicsit átmossuk, lecsepegtetjük, majd villával átlazítjuk. Végól összekeverjük a szalonnás dresszinggel. Kedvünk szerint még ízesítjük, majd megszórjuk az apróra vagdalt metélőhagymával.
● A káposztás receptek több szempontból is sokfélék: akár ízüket variáljuk, akár a hozzájuk télalt ételekhez igazítjuk őket. A káposzta elkészítése viszont fontos dolog, bármennyire nem mondhatjuk, hogy bonyolult receptről van szó, ám nem mindegy, hogy milyen a használt edény hőfoka. Mi most ehhez a recepthez egy elég mély kerámiabevonatos serpenyőt ajánlunk, amelyhez fedő is tartozik, így megfelelő hőfokon tovább tárolhatjuk a pikáns káposztás receptet.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.