Szicíliai lecsó mozzarellával
A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.
Hozzávalók (4 személyre):
1-1 sárga, piros és zöld kaliforniai paprika
1 lila hagyma
1 padlizsán
Friss bazsalikom
16 kis mozzarella golyó
2 tojás a panírozáshoz
zsemlemorzsa
őrölt paprika/ friss chili paprika – ízlés szerint
mazsola
fenyőmag
kapribogyó
édeskömény mag- ízlés szerint
balzsamecet krém
1 kiskanál cukor
150 g hámozott paradicsom (konzervből) / 3-4 nagykanál olasz paradicsom szósz,
olívaolaj
étolaj a mozzarella sütéséhez
só és bors
Elkészítése:
A hagymát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A paprikákat megmosom, és nagyobb kockákra vágom. Kevés olajat melegítek egy serpenyőben, hozzáadom az édesköménymagot, a fokhagymát, mazsolát, a hagymát és a chilit. Amikor kicsit megpirult, hozzáadom a zöldségeket és megdinsztelem. Főzés közben hozzá adom az összetört, hámozott paradicsomokat/ paradicsomszószt. Végül hozzáadom a sót, borsot, egy kiskanál cukrot és a balzsamecet krémet. Amennyiben főzés közben a lecsó nagyon besűrűsödik, zöldség alaplével vagy sima vízzel hígítom. A kis mozzarella golyókat lecsöpögtetem, leszárítom, hogy ne legyenek túl vizesek. Kétszer bepanírozom a mozzarellákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben) és megint összenyomkodom őket, hogy a felesleges folyadék távozzon belőlük. Végül, bőséges olajban aranyszínűre sütöm őket. A lecsót kissé hagyom kihűlni és ízlés szerint tálalom a mozzarella golyókkal együtt, melyeket fogpiszkálóra felszúrom a látvány kedvéért.
Hozzászólás zárolva.