Szilvalekváros karácsonyi linzer
Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.
Hozzávalók 1 adaghoz (kb. 16-18 db lesz belőle):
250 g liszt (tk. tönkölylisztet használtam)
125 g vaj (hideg)
90 g cukornak megfelelő édesítő (sztíviával kombinált eritritet használtam)
1 tojás
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
Összeállításhoz és díszítéshez:
200 g lekvár, én a korábban említett fahéja szilvalekvárt használtam
porcukor vagy édesítő (sztíviával kombinált eritritet használtam)
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd belemorzsolom a vajat, a tojással addig gyúrom, amíg össze nem áll, ekkor fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetem. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtom, majd korongokat szúrok ki, és minden második tetejébe apró csillagokat és sütibaba formákat szúrok ki.
185 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm. Miután kihűlt betöltöm lekvárral és édesítővel megszórom. Kata többi receptje itt található.
Mutatunk még egy egészséges lisztből, édesítővel készített pitét, ebben is szilva van, de készítheted más gyümölccsel is. Kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.