Facebook hozzászólás
2 997

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával

Ha unod már a hagyományos ünnepi menüt, dobd fel ezzel a nagyon különleges ízvilágú finomsággal. A húsféleség most nem pulyka, hanem sertéskaraj, melyet jó sűrű szilvalekvárral tettünk pikánssá. Hozzá köret pedig egészen mennyei! Még az angyalok is megirigylik…

kép: andio.hu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 8 szelet szárított sonka
  • 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
  • 4 darab aszalt szilva
  • olaj a sütéshez

A körethez:

  • 10 dkg rukkola
  • 5 dkg vaj
  • 60 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karajból 8 szeletet vágsz, kicsit kiklopfolod, sózod. Négy szeletet egy deszkára helyezel, majd bekened jó sűrű szilvalekvárral, és megszórod az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezed a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekered a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítesz, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütöd. A körethez az alaposan megmosod a burgonyát héjában, sós vízben megfőzöd, majd cikkekre vágod, és olajban megpirítod. A rukkolát kevés vajon átforgatod, és a burgonyával együtt a hús mellé tálalod.(Forrás: andio.hu)

További Életforma-receptek itt!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!