Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával
Ha unod már a hagyományos ünnepi menüt, dobd fel ezzel a nagyon különleges ízvilágú finomsággal. A húsféleség most nem pulyka, hanem sertéskaraj, melyet jó sűrű szilvalekvárral tettünk pikánssá. Hozzá köret pedig egészen mennyei! Még az angyalok is megirigylik…
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg sertéskaraj
- 8 szelet szárított sonka
- 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
- 4 darab aszalt szilva
- só
- olaj a sütéshez
A körethez:
- 10 dkg rukkola
- 5 dkg vaj
- 60 dkg burgonya
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajból 8 szeletet vágsz, kicsit kiklopfolod, sózod. Négy szeletet egy deszkára helyezel, majd bekened jó sűrű szilvalekvárral, és megszórod az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezed a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekered a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítesz, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütöd. A körethez az alaposan megmosod a burgonyát héjában, sós vízben megfőzöd, majd cikkekre vágod, és olajban megpirítod. A rukkolát kevés vajon átforgatod, és a burgonyával együtt a hús mellé tálalod.(Forrás: andio.hu)
További Életforma-receptek itt!
Hozzászólás zárolva.