Szilveszterre még elkészül: füstölt sajtos ropi
Szilveszterkor a legnyerőbb receptek a sós rudacskák különböző változatai. Nálunk is sok ilyet találtok, na de miért is ne lehetne eggyel több?
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg füstölt sajt
1 csomag szalalkáli
1 tojás sárgája (a fehérje megy majd a tészta tetejére)
2 dl tejföl
2 teáskanál só
Elkészítés:
A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, beleszórjuk a szalalkálit, elkeverjük, félretesszük, hogy a térfogatnövelő feloldódjon a tejfölben. Közben a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, kétharmadát, majd a tejfölt is hozzáöntve összeállítjuk a tésztát.
1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, a tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a füstölt sajttal. Ujjnyi darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tehetjük elég közel a rudacskákat egymás mellé, nem fognak megnőni. 160 fokon 12 perc alatt sütjük aranysárgára.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.