Facebook hozzászólás
642

Szőlőtorta – Jucus sütőjéből

Megmentettünk a mai szőlőszüretből egy kilónyi szép szőlőt, hogy októberi köszöntőként ezt a nagyon finom tortát elkészíthessük. Igazán különleges, egyszerű vendégváró desszert.

Hozzávalók:
szőlőtortatésztához
15 deka margarin
20 deka liszt
1 tojás
pici só
1 kanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
 

krémhez
10 deka cukor
2 kanál liszt
2 tojás
1 kg szőlő

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát hideg helyem pihentetjük. A tortaformát kivajazzuk, a tésztát a forma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A tésztára a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket egyenletesen rárakosgatjuk. A krém további hozzávalóit (liszt, cukor, tojás) összekeverjük, majd a szőlősorra öntjük. Közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.
Vincellér-saláta-Kép-ahogyeszikugypuffad-299x225
Tudtad, hogy a lila káposzta és a szőlő nagyon baráti viszonyban vannak egymással? Össze is álltak egy remek salátához! Kattints a receptre!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!