Tárkonyos burgonyafőzelék sajtos húsgolyókkal
Friss ízű burgonyafőzelék, ami a megszokottól eltérő módon készül, egészen pontosan mascarponéval dúsítja Zoltán. Hozzá egy grillen sült csirkerolád – maga a mennyország!
Hozzávalók a főzelékhez:
kb 1 kg burgonya
6-7 dl alaplé
morzsolt tárkony
3-4 babérlevél
2 fej hagyma
kb 50 g mascarpone
1 szál újhagyma
só és bors
Elkészítés:
A burgonyákat meghámoztam, majd felkockázás után a tárkonyos, babérleveles alaplében előfőztem, olyan szintre törekedtem, hogy majdnem készen is legyenek a krumpli kockák. Ezt követően apróra vágott hagymákat dinszteltem, majd érkezett a főzőlé, aztán az előfőzött burgonyák java része. Azért a java része, mert kb 1,5 evőkanálnyi krumplit botmixerrel összedolgoztam, amibe érkezett a mascarpone is. Létre jött egy krémes, klassz kis massza, amit a serpenyőben rotyogó burgonyákhoz kevertem, kavartam. Beállítottam az elvárt sűrűséget, majd a főzelék feltétek felé fordultam.
Hozzávalók a feltéthez:
1 filézett csirkemell
6 vékony bacon
6 keskeny sajt szelet
só és bors
A csirkemellet ketté szedtem, majd a fél-fél melldarabot bemetszettem, mint egy zsebet. Mindkét húst kiklopfoltam, de nem túl vékonyra, csak inkább az volt a cél, hogy egyenletes legyen a vastagság. Só és bors érkezett a húsokra, majd bacon és sajt, amiket klasszul elrendezgettem. Téptem egy-egy alufóliát, amikkel együtt feltekergettem a húsokat és a töltelékeket. Szaloncukor szerű rudakat gyártottam, amik mentek is a grillrácsra. Hogy miért jó ez az alufóliás mutatvány? Nos azért, mert néhány perc grillezés, sütés és forgatás után a hús klasszul összeáll – és miután kicsomagoljuk, már csak véglegesre kell sütni őket.
Addig sütjük, vagy grillezzük a két húsrolót, amíg nem lesznek aranybarnák – és ekkor pár percre félretesszük őket. Hagyjuk, hogy a sajt egy kicsit megdermedjen, ekkor éles késsel felkarikázzuk őket.
Tálaláskor még újhagymával is feltuningoljuk a főzeléket, pakolunk rájuk a húsroló karikákból is – és élvezzük azt, hogy burgonyafőzeléket eszünk, és mégsem azt.
Hozzászólás zárolva.