Tárkonyos malacleves
A tárkonyos malacleves igazán kitűnő menü szilveszterre, de újévre is. Mindenképpen szerencsés választás!
Hozzávalók:
60 deka vegyes malachús
10 deka húsos füstölt szalonna
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 csipet cukor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db babérlevél
néhány szem egész bors
1 teáskanál szárított tárkony
1 evőkanál liszt
só
bors ízlés szerint
citromlé
1 teáskanál tárkonyecet.
Elkészítése:
A malachúst felkockázzuk, a szalonna zsírját kiolvasztjuk, ezen pedig üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Beletesszük a húst, és néhány percnyi pirítás után felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a cukrot, belemorzsoljuk a tárkonyt, és puhára főzzük. Ha kész, a tejföllel és liszttel habarást készítünk, a forró levesből egy merőkanálnyit beleöntünk a habarásba, alaposan elkeverjük. Ezt a lisztes, tejfölös levet öntjük a levesbe, jól kiforraljuk, végül beleöntjük a tejszínt is. Pár perc forralás után citromlével, tárkonyecettel ízesítjük.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.