Facebook hozzászólás
700

Tavasz a köbön! Francia paradicsomsaláta zöldfűszeres kecsketúróval

Nincs is jobb, mint paradicsom paradicsommal! Hiszen mindegyik fajtának más az íze: a nagy világos piros lédús gömböknek, a sötétpiros fürtös paradicsomnak vagy az apró koktélbogyóknak teljesen különböző az aromája. Viszont mindegyik nagyon finom, és mindegyikhez kiválóan illik a bazsalikom, amely ennek a francia salátareceptnek is az egyik fontos szereplője.

Ebben a francia salátareceptben a tavasz és a nyár sok-sok friss íze megtalálható: kétféle paradicsom, bazsalikom, kakukkfű, snidling, rozmaring – persze nem kell mindegyiket beletenni, de ha igen, az sem baj! –, meg persze hagyma is, és ezt az ízkavalkádot kíséri megnyugtatóan a kecsketúró. Amit persze, ha éppen nincs kéznél, lehet más lágy túró- vagy sajtfélével helyettesíteni, de azért az eredeti recept szerinti saláta az igazi.

Paradicsomsaláta zöldfűszeres friss kecsketúróval és bazsalikommal

Fotó: Bartos Gyula

Hozzávalók

25-25 deka paradicsom
és koktélparadicsom
25 deka friss kecsketúró
olívaolaj
balzsamecet
1 csokor friss bazsalikom
egy köteg friss fűszernövény (snidling, kakukkfű, rozmaring…)
3-4 gerezd fokhagyma
hagymakocka
só, bors

Elkészítése

A friss kecsketúrót kikeverjük egy kis tört fokhagymával, olívaolajjal, sóval, borssal, majd belekeverjük az összeaprított snidlinget és zöldfűszereket. A megtisztított paradicsomokat vékony karikákra szeleteljük. Tálaláskor esztétikusan elosztjuk a tányérokba, a túrókrémből két evőkanál segítségével galuskát formálunk, és mindegyik adaghoz a paradicsomkarika mellé két-két gombócot teszünk, a tetejükre pedig bazsalikomot. A tálakat kiegészítjük koktélparadicsommal. Végül a paradicsomkarikákat megszórjuk egy kis hagymakockával, majd olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük. A tányérokat lila és zöld bazsalikom vágott és egész leveleivel díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!