Tavaszi csirkemell
Amikor már szinte minden tavaszi, nyári zöldség megtalálható a piacokon, isteni dolgunk van, csak válogatni kell a jobbnál jobb receptekből, hogy mit is főzzünk. Ez a csirke étel egyszerű, ízletes, hamar elkészül, nem kell egész délután a konyhában állnunk, mégis hamisítatlan nyári ízeket élvezhetünk.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 kis fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 póréhagyma
10 dkg gomba
10 dkg mirelit zöldborsó
1 teáskanál mustár
só, bors
egy kevés liszt
0,5 dl olaj
Elkészítés:
A kicsontozott csrkemellet vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagyát apró kockákra, a paprikát csíkokra, a pórét karikára vágjuk. A gombát is feldaraboljuk. Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, ezen hirtelen átsütjük a lisztbe mártott, lerázogatott hússzeleteket. Lepirítjuk őket, majd az edénybe tesszük a hagymát, néhány percig fonnyasztjuk. Ezután mehet a mustár, a gomba, a paprika, a póré, végül a borsó. Sózzuk, borsozzuk. Együtt pároljuk a húst a zöldségekkel, majd amikor elkészült, rizzsel tálaljuk az elkészült ételt.
Kedvenc családi receptünket olvashatod, ha a képre kattintasz, de ne csak olvasd, készítsd is el ezt a világbajnok sajtban sült csirkét!
Hozzászólás zárolva.