Tejszínes, gombás tészta
Bármilyen tésztából elkészíthetjük, tagliatelle, spagetti nagyon jó hozzá, de szívből ajánlom gnocchihoz is. Ne sajnáljuk a minőségi alapanyagokat ettől az egyszerű, csodálatos tésztaételtől!
Hozzávalók:
2 szál újhagyma
olívaolaj
30 dkg gomba
só
bors
1 dl száraz fehér bor
kakukkfű
oregánó
rozmaring
1 evőkanál mascarpone
2 dl tejszín
35 dkg száraz tészta
reszelt parmezán
Elkészítés:
A gomba szószhoz két szál újhagymát megfonnyasztottam egy evőkanál olívaolajon, rádobtam a vastagabb szeletekre vágott gombát, sóztam, borsoztam. Meglocsoltam egy kevés fehér borral, hagytam, hogy az alkohol elpárologjon, hátrahagyva a kellemes ízt. Ekkor dobtam a gombára friss kakukkfüvet, friss oregánót és rozmaringot. A gomba ekkor szinte már puha volt, ezért adtam hozzá egy púpozott evőkanál mascarponét, felöntöttem két deci tejszínnel és mártás sűrűségűre forraltam.
A kifőtt tésztát egyenesen a mártásba szedtem, hagytam, hogy a tésztán maradjon még főzővíz, tehát nem leszűrtem a tésztát, hanem csipesszel szedtem ki a vízből, így jócskán nedves volt még, mikor a gombán landolt. Pont ennyi nedvesség kellett még neki az általam kedvelt sűrűség eléréséhez. Alaposan megszórtuk a tányéron parmezánnal az adagunkat.
Hozzászólás zárolva.