Tejszínes paradicsomleves
A paradicsom kedvező élettani hatásait senkinek sem kell bemutatnunk, azonban van egy különleges tulajdonsága is: fanyarkás íze miatt kiváló szomjoltó, hűsítő a nyári melegben.
Hozzávalók:
1 liter friss paradicsomból készített átpasszírozott paradicsomlé,
2 deci tejszín,
1 darab zellergumó,
zeller zöldje,
1 babérlevél,
cukor,
só,
őrölt bors.
Elkészítése:
a paradicsomléhez körülbelül 1 deci vizet öntünk, és a zellerrel, zellerzölddel, babérral föltesszük főni. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Ha a zeller puhára főtt, és a lé is elfőtte a vizet, leszűrjük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a tejszínt is, simára keverjük, és a hűtőben alaposan kihűtjük.
Hozzászólás zárolva.