Facebook hozzászólás
350

Téli karfiolsaláta

Sok helyen látni a piacon karfiolt, nem olyan vészes az ára, érdemes tartalékolni belőle a hűtőben, mert bármikor elővehetjük, ha egy salátára vágyunk, de persze leves is nagyon rövid idő alatt készíthető belőle. Az ünnepek körüli nagy evészetek után jól jön egy könnyű saláta recept mindenkinek.

Karfiolból salátát, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

1 fej karfiol
2 pohár joghurt
3 evőkanál light majonéz
1 teáskanál mustár
bors
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, és egy lyukacsos aljú pároló edényben puhára pároljuk. Én most spagettifőző fazékban csináltam, a víz – amit megsóztam -nem érte el a karfiol alját, így gőzben párolódott a zöldség. Elkészült, kihűtöttem.
Joghurtból majonézzel tartásmártást kevertem, ízesítettem pici sóval, borssal, mustárral, majd belekevertem a párolt karfiolt és az apróra vágott petrezselymet. Ez utóbbi nagyon fel tudja dobni az ételt.
Marokkói karfiolleves
Tuningoljuk fel a karfiol megszokott ízét egy kis afrikai fűszerezéssel, és máris kész a tüzes, melengető, őszi-téli leves. Szezonjában a karfiol nagyon olcsó, akár fagyasztani is érdemes belőle néhány perces blansírozás után. Megmutatjuk, milyen sokoldalú a karfiol.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!