Tepsis raffaello, amiből a sok is kevés
Igazi családi süteményt készítettünk, amolyan tepsi méretűt. Nem golyózgattuk a raffaellot, hanem becsületes szeletekre vágtuk, ahogy illik. Igazi vasárnapi desszert a kiadós ebéd, vagy egy kellemes délutáni séta után, a kávé mellé. A recept a lakótelepi jószomszédtól érkezett.
Hozzávalók:
Tésztához
- 6 tojás fehérje
- 20 deka cukor
- 10 deka kókuszreszelék
- 10 deka liszt
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 tojás sárgája
- 20 deka cukor
- 4 deci tej
- 25 deka margarin
Elkészítés:
Tészta: A 6 tojásfehérjét alaposan felverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd a masszát kizsírozott, kilisztezett közepes tepsibe öntjük. Közepes lángon 6-8 percig sütjük.
Krém: A pudingport 1 deci tejjel, a vaníliáscukorral, 5 deka kristálycukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojások sárgáját is. Felforraljuk a tejet a maradék 14 deka cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az előbbi tojássárgás masszát, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 25 deka margarint.
A krémet a még tepsiben lévő kihűlt tésztára kenjük. A szeletek helyét jelöljük ki és a közepébe szúrjunk 1-1 szem pucolt mandulát. Végül a tetejét kókusszal megszórjuk, majd szeletekre vágjuk.
Hozzászólás zárolva.