Facebook hozzászólás
747

Tepsis sajtos krumpli kakukkfüves tejszínnel locsolva

Télen-nyáron finom, önálló fogásként és ínyenc körítésként is megállja a helyét, a kakukkfüves tejszín egyedi ízt ad neki. Ráadásul igazán egyszerű elkészíteni.

Kép: flickr

Hozzávalók
● 1 kiló burgonya
● 2 deci tejszín
● 1 ág friss kakukkfű
● 5-7 deka reszelt parmezán
● 10-15 deka reszelt ementáli
● vaj
● só, őrölt fekete bors

Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, és félcentis karikákra vágjuk. A tejszínt kis lángon a kakukkfűvel együtt felmelegítjük. Közben vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és az alját befedjük kicsit átlapolva krumplikarikákkal, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a kakukkfüves tejszínt, majd megszórjuk parmezánnal és ementálival. Erre ráteszünk ugyanígy még két réteg burgonyát, végül a tetejét is megszórjuk sajttal. 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálalás előtt még reszelhetünk rá mindkét sajtból.

Életforma-tippek

A tepsis ételek többségének koronája a reszelt sajt, olyannyira, hogy érdemes még tálaláskor is az asztalra tenni belőle. Ugyanakkor a reszelt sajttal vigyázni kell, mert hamar kiszáradhat. Ha lefedve tartjuk, jóval hosszabb ideig tudjuk tárolni.

Éppen ezért most egy reszeltsajt-tárolót ajánlunk, amelyhez kiskanál is tartozik. Ha egy ilyen van az asztalon, akár meg sem kell szórni előre a tálalt ételt, mindenki a kedve szerint tehet rá sajtot. S hogy a tartóban legyen elég reszelt sajt, egy sajtdarálót is ajánlunk. A tároló ára 2.190 forint, a darálóé 1.190 forintba kerül. Emellett az Életforma Shopban találhatsz még más sajthoz való eszközöket, sajtvágót, szeletelőt, késeket, tárolókat.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!