Facebook hozzászólás
999

Thai csípős kacsaleves laskagombával

Ennek az ázsiai „egytálételnek” az ízvilága feldob minden étkezést – persze levesként is az étrendbe illeszthető –, és pikáns zamatával minden vendégség középpontja lehet. Próbáld ki, hogy így van-e!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók
40 deka kacsamell
3 csilipaprika
3 újhagyma
10 deka laskagomba vagy csiperke
3 gerezd fokhagyma
1 doboz kókusztej
5 deci zöldségalaplé
csípős csiliszósz vagy paprikakrém
bazsalikom

olaj

Elkészítése
A kacsamellet csíkokra vágjuk, és kevés forró olajon megpirítjuk, és kivesszük a serpenyőből, amelybe beletesszük a felkarikázott újhagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a kimagozott, csíkokra vágott csilipaprikát, és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott gombát, két-három kanálnyi csiliszószt és a felrázott kókusztejet. Ha felforrt, öntsük fel a zöldségleves alaplével és adjuk hozzá a sült kacsamellcsíkokat. Közepes lángon felforraljuk, majd öt-hat perc után adjunk hozzá bőven apróra vágott bazsalikomot. Még egy-két percig forraljuk, ízlés szerint sózzuk. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Életforma-tippek

Kis tálkában főtt rizst is adhatunk mellé, együtt fogyasztva csökkentheti a leves erejét.

Forró edény alá mindig jó, ha van alátét. Ilyen sokféle van, közülük talán a legpraktikusabbak a parafából készültek. A természetes alapanyag nem idegen az asztalon, emellett könnyű megtisztítani, ha véletlenül rácseppenne valami. Ráadásul igazán strapabíró. Ez a parafa alátét 290 forintba kerül.

Ajánlunk még a levesfőzéshez egy zománcozott fazekat, ilyenben mindig jó levest főzni, még ilyen speciálisat is, mert jól megpirítható benne a hús és a zöldség is. Az ára 3.390 forint.

Az Életforma Shopban egyébként irtó sokféle fazekat találhatsz, de ha a zománcozott edények között szeretnél szétnézni, azt is megteheted!

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!