Thai csípős kacsaleves laskagombával
Ennek az ázsiai „egytálételnek” az ízvilága feldob minden étkezést – persze levesként is az étrendbe illeszthető –, és pikáns zamatával minden vendégség középpontja lehet. Próbáld ki, hogy így van-e!
Hozzávalók
● 40 deka kacsamell
● 3 csilipaprika
● 3 újhagyma
● 10 deka laskagomba vagy csiperke
● 3 gerezd fokhagyma
● 1 doboz kókusztej
● 5 deci zöldségalaplé
● csípős csiliszósz vagy paprikakrém
● bazsalikom
● só
● olaj
Elkészítése
A kacsamellet csíkokra vágjuk, és kevés forró olajon megpirítjuk, és kivesszük a serpenyőből, amelybe beletesszük a felkarikázott újhagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a kimagozott, csíkokra vágott csilipaprikát, és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott gombát, két-három kanálnyi csiliszószt és a felrázott kókusztejet. Ha felforrt, öntsük fel a zöldségleves alaplével és adjuk hozzá a sült kacsamellcsíkokat. Közepes lángon felforraljuk, majd öt-hat perc után adjunk hozzá bőven apróra vágott bazsalikomot. Még egy-két percig forraljuk, ízlés szerint sózzuk. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.
● Kis tálkában főtt rizst is adhatunk mellé, együtt fogyasztva csökkentheti a leves erejét.
● Forró edény alá mindig jó, ha van alátét. Ilyen sokféle van, közülük talán a legpraktikusabbak a parafából készültek. A természetes alapanyag nem idegen az asztalon, emellett könnyű megtisztítani, ha véletlenül rácseppenne valami. Ráadásul igazán strapabíró. Ez a parafa alátét 290 forintba kerül.
Ajánlunk még a levesfőzéshez egy zománcozott fazekat, ilyenben mindig jó levest főzni, még ilyen speciálisat is, mert jól megpirítható benne a hús és a zöldség is. Az ára 3.390 forint.
Az Életforma Shopban egyébként irtó sokféle fazekat találhatsz, de ha a zománcozott edények között szeretnél szétnézni, azt is megteheted!
● További Életforma-receptek itt!
Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.