Facebook hozzászólás
837

Tiramisu kicsit másként

A mascarpone sajt elengedhetetlen eleme a tiramisunak, de még azt is lehet tovább csavarni, hogy még őrjítőbb legyen. Mondjuk gesztenye masszával, és rummal…

Gesztenyés tiramisu, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
30 db babapiskóta
25 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
25 dkg gesztenyemassza
porcukor
kakaópor
egy kevés rum
2 dl tej

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a rumot, a babapiskótákat könnyedén megmártjuk a rumos tejben. Tálba rakosgatjuk a harmadát. A tejszínből kemény habot verünk, a mascarponét elkeverjük a gesztenyemasszával, ízlés szerinti porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. A krém harmadát az első réteg babapiskótára simítjuk, ezt a műveletet még kétszer megismételjük. A felülre kerülő krémet szórjuk meg kakaóval. Egy-két órát tároljuk hűtőszekrényben, mielőtt tálaljuk.

Gundel palacsinta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

Van-e széles e hazában, ki a Gundel nevet nem ismeri? Érdekesség, hogy a Gundel palacsinta receptjét nem is Gundel János alkotta meg, hanem Márai Sándor felesége. Szó köztünk maradjon: igen jól tette! A receptért kattints a fotóra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!