Facebook hozzászólás
1 907

A TAVASZ ÍZEI

Tökfőzelék kicsit másképp a Kitchen Factory-tól

Néha kell egy kis kísérletezés. Egy apró trükk, némi kreativitás – s már kész is egy régi-jó fogás újragondolt változata. Ilyen ez a tökfőzelék is, amely minden ízében a tavaszt idézi.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,2 kilogramm bébitök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 csomag friss kapor
  • 0,8 l alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl tejszín, nem főző, hanem 30 % feletti zsírtartalmú tejszín
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1 dl kovászos-uborkalé, vagy tartósítószer nélküli savanyú-uborka lé, esetleg fél citrom leve
  • 1 púpozott evőkanál keményítő
Tökfőzelék újragondolva. Fotó: Kitchen Factory
Tökfőzelék újragondolva. Fotó: Kitchen Factory

 

A felkockázott bébitököt vajon éppen csak átforgatjuk, hogy roppanós maradjon. Kiszedjük a tálba, megsózzuk, pici citromlevet adhatunk hozzá.

A főzelék-alapot tányérra szedjük, a közepébe halmozzuk a tököt, megszórjuk kaporral és egy kevés olívaolajjal meglocsolva díszitjük.
Grillezett tőkehallal, grillezett lazaccal, vagy akár egy jó pörkölttel találjuk. A tökfőzelék langyosan és hidegen is nagyon finom.
Ha úgy könnyebb, nézzétek meg fázisfotóinkat is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!