Facebook hozzászólás
1 238

Töltött cukkini bolognai módra

A zöldségrajongóknak és az olaszos ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a könnyed egy tál ételt. Tésztával már ismerős a recept, de tökkel, cukkinivel kicsit diétásabb, de nagyon finom ez a variáció.

Nyáresti finom vacsora

Hozzávalók:

  • 70-80 deka cukkini
  • 20 deka darált hús
  • 30 deka sűrített paradicsom
  • 1/2 deci olíva olaj
  • 15 deka vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 deka reszelt sajt
  • 1 kávéskanál ételízesítő (vagy só, bors)
  • 1/2 kávéskanál őrölt oregano,
  • 1/2 kávéskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a darált húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Fokhagymával, fűszerekkel ízesítjük, majd a tűzről levéve belekeverünk szépen fokozatosan 1 evőkanál zsemlemorzsát.( semmiképp egyszerre) A tököt (cukkinit) ketté vágjuk, a héját rajtahagyjuk, és a magoktól megtisztítjuk . Tűzálló edénybe sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk pici olíva olajjal, majd megtöltjük a töltelékkel. kb 18o fokon előmelegített sütőben 2o percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök ne süljön túl!) A sütőből kivéve rárakjuk a reszelt sajtot, és 5 percre visszatoljuk a melegre, hogy ráolvadjon. Igazán finom és különleges vacsora lesz belőle.

Ha egy gyors levest is szeretnél mellé, akkor ezt a nagyi készítette rongyos levest ajánljuk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!