Töltött cukkini olívabogyós szárnyas hússal
A nyári szezonban a zöldségválaszték szinte végtelen, a grillezéshez pedig nem is választhatnánk jobb köretet a szezonális zöldségeknél magas vitamin- és rosttartalmuk miatt. Most cukkinivel bolondítjuk a csirkehúst.
Hozzávalók:
- 4 db közepes cukkini
- 25 dkg darált csirkecomb és csirkemell
- Olívabogyó (ízlés szerint)
- 10 dkg reszelt sajt
- Fűszerek: só, bors, bazsalikom, menta
Elkészítése:
A cukkinikat félbe vágjuk, majd a húsukat félig kikaparjuk kiskanállal. A darált csirkehúst összevágott olívabogyóval és a kivájt cukkini hússal összekeverjük, kis reszelt sajtot keverünk hozzá, és ízesítjük sóval, borssal, tépett bazsalikommal és menta levéllel.
A parázs fölé helyezzük olajozott alumínium tálcába, majd kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor nagyobb darabokra vágjuk. (Forrás:Borda Attila a Spirit Hotel mesterszakácsának receptje)
Hozzászólás zárolva.