Töltött gomba
Mint minden remek ételre, erre is igaz, hogy gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, és még látványos is, ha megadjuk a módját a tálalásnak. Ez a verzió most sajtkrémmel és túróval készült, de tölthetjük a gombát sajttal, sonkával, zöldségekkel, de akár darált hússal is.
Hozzávalók:
10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
3 szál újhagyma
bors
só
Elkészítés:
A gombakalapok szárát kitörjük, a túrót a krémsajttal kikeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, beleaprítjuk az újhagymát. A sajtkrémmel megtöltjük a gombákat, sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, tetejüket bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük az ételt. Adhatunk mellé párolt rizst vagy salátát köretként.
Hozzászólás zárolva.