Tormakrémes sonkatekercs
Az a jó a húsvétban – többek között -, hogy sokféle ételt kínálhatunk az ünnepek alatt, van időnk végigkóstolni valamennyi ilyen tájt szokásos finomságot. Retró ételnek számít ez a tormakrémes sonkatekercs, de a nagy klasszikusok fénye sosem kopik meg. Jó minőségű alapanyagokat használva soha meg nem unható fogást készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
25 dkg hajszálvékony, jó minőségű gépsonka (Pápai)
2 doboz natúr krémsajt
5 dkg vaj
ecetes torma ízlés szerinti mennyiségben
só, bors
Elkészítés:
A krémsajtot habosra kevertem a szobahőmérsékletű vajjal, kanalanként adagoltam hozzá a tormát, kóstolgatva, olyan 4 teáskanálnyit tehettem bele összesen. Borsot őröltem bele, majd kissé lehűtöttem, hogy könnyebben lehessen vele bánni, később pedig a sonkaszeletek rövidebb oldala mentén 4-5 teáskanálnyi krémet kentem a sonkára, feltekertem, és saláta alapra rakosgattam őket. Sajnos annyi krém nem maradt, hogy habzsákba töltve megdíszíthettem volna vele a tekercsek tetejét, így ez elmaradt.
Hozzászólás zárolva.