Török bulgur, a remek és egészséges köret
Biztos ti is találkoztatok már török büfékben ezzel a szép színű, pergős, isteni finom körettel, a „török rizzsel”. A név megtévesztő, hiszen nem rizsből, hanem bulgurból készül, méghozzá roppant egyszerűen.
Hozzávalók:
1,5 csésze bulgur (1 csésze = 2,5 dl)
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál vaj
só, bors
tálaláshoz egy kevés petrezselyem
Elkészítés:
A bulgurt alaposan átmossuk, átöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a nagyon apróra vágott hagymát (én szeretek vöröshagyma krémet használni), kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is így járunk el. Rátesszük a bulgurt a hagymás alapra, átkeverjük, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel (ebben az esetben 3,75 dl), majd kis lángon addig főzzük a bulgurt, míg az összes folyadékot magába nem szívta. Időnként megkeverjük. Kb. 15 perc alatt elkészül az étel, de még legalább ennyi ideig hagyjuk fedő alatt pihenni. A tányéron megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.
Igen, a képen is van bulgur, no meg egy remek diétás fasírt is. Szerintünk mindkettővel jól jársz, úgyhogy nincs más dolgod, csak kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.