Facebook hozzászólás
8 939

Tortellini leves

Egyszerűen elkészíthető, melengető leves, ahogy az angolok mondanák: comfort food. És valóban, a komfortérzetünkön igen sokat javít, főleg hideg napokon, de színeivel is képes felidézni a nyarat. Ha tartunk otthon a hűtőben kész tortellinit, bármikor hozzányúlhatunk a készletekhez.

 

Tortellini leves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

400 gramm darabolt paradicsom konzerv
400 gramm fehérbab konzerv
20 dkg borsó
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
500 ml csirke alaplé (vagy víz)
tortellini
oregánó

bors
bazsalikon
reszelt parmezán

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fél karikára vágott répát és a borsót is, néhány percig együtt dinszteljük. Beleöntjük az edénybe a paradicsomot és a húslevest, felforraljuk, majd beledobjuk a lébe a babot. Sózzuk, borsozzuk a levest, teszünk bele ízlésünknek megfelelő mennyiségű oregánót. Végül beletesszük a tortelliniket is, és a csomagolásán található előírásnak megfelelő idő alatt készre főzzük.
Tálaláshoz bazsalikom (én most pasztát használtam, nagyon hasznos termék, mindig kéznél van a csodás ízű bazsalikom így) és reszelt parmezán elengedhetetlen kellék.

Bruschetta pirítóssal
Bruschetta. Nem saláta, nem krém, de nagyon finom, és előre elkészíthető előétel vagy vacsora. Hogy mennyire fokhagymás vagy fűszeres, ezt mindenki maga szabályozhatja.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!