Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből
Nagyon szeretjük a túrófánkot, több receptem is van hozzá, de ez a kedvenc, amit nagymamámtól örököltem. Nyáron is elkészíthető, egy jó fejtettbableves utáni fogásnak egyszerűen tökéletes.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
kevés só
fél csomag sütőpor
12 dkg cukor
Elkészítés:
A lisztet eldörzsöljük a vajjal, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, sőt, sütőport, cukrot. A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ízlésünknek megfelelő formára vágjuk, ki is szaggathatjuk pogácsaszaggatóval, majd forró zsiradékban megsütjük. Lekvárral, vanília öntettel kitűnő.
Hozzászólás zárolva.