Túrós batyu
Természetesen sokkal egyszerűbb bemenni egy pékségbe, és megvenni a túrós batyut reggelire, de hogy az nem lesz ilyen pompázatos, mint ez, azt garantálom.
Hozzávalók:
240 ml langyos tej
2 mokkáskanál só
6 dkg cukor
4 tojássárgája
60 dkg liszt (fele rétesliszt)
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez valók:
30 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 citrom héja
mazsola
Elkészítés:
A hozzávalókat beteszem a gépbe és megdagasztom. Amikor elkészül, deszkára húzom a tésztát, és kb. 1 centi vastagra nyújtom. Négyzetekre vágom, mindegyik közepére teszek a túrótöltelékből, és a sarkokat, széleket jól összenyomkodom, nehogy kifolyjon a batyuból. Letakarva duplájára kelesztem, majd lekenem tojással, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütöm. Fontos, hogy a tepsin alaposan megkeljenek a batyuk, mert ha ezt a sütőben kezdi el, mármint a kelést, akkor meglepetésben lesz részünk, amihez nem biztos, hogy ragaszkodunk: a tészta megreped, a túró pedig kifolyik a sütőlemezre. A másik probléma akkor adódhat, ha a töltelék túl lágy. Ezt búzadara hozzáadásával küszöbölhetjük ki.
Hozzászólás zárolva.