Túrótorta – magas vérnyomásra
Akik magas vérnyomással küzdenek, azoknak a kalciumban gazdag tejtermékek és az ezekből készült ételek nagyon ajánlottak. Nekik sütöttük ki ezt a finom zabpelyhes túrótortát.
Hozzávalók (8 adaghoz):
- 10 dkg (6-8 darab) zabpelyhes sütemény vagy keksz,
- 2 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin,
- 10 dkg alacsony zsírtartalmú túró,
- 2 tojásfehérje,
- 1 kávéskanál vaníliaesszencia,
- 1 negyed kávéskanál mandulaesszencia,
- 3 evőkanál méz, a díszítéshez friss gyümölcs (mandarin, kiviszeletek, bogyós gyümölcsök)
Elkészítés: kenjünk ki olajjal egy 20-25 cm-es tortaformát. Robotgéppel keverjük össze a süteményeket és a vajat, amíg az morzsássá nem válik. A keveréket terítsük a forma aljára és oldalára, majd hűtsük le. Az összekevert túróval, tojásfehérjékkel, a vanília- és mandulaesszenciával, valamint a mézzel töltsük meg a tortaformát. Előmelegített (160 fokos) sütőben süssük a süteményt kb. 30 percig.
Hűtsük le, tálalás előtt díszítsük a friss gyümölccsel.
Hozzászólás zárolva.