Facebook hozzászólás
868

Vaníliakrémes kosárka

Ez a recept is olyan szénhidrátok felhasználásával készült, amelyek egyenletesen emelik a vércukrot, lassú felszívódásúak. A vaníliakrém kókusztej alapú, a gyümölcs pedig bármilyen éppen kapható idénygyümölcs lehet.

Vaníliakrémes kosárka, Kép: receptguru.cafeblog.hu
 Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
12-15 db kosárkához:
125 g barna rizsliszt
125 g zabliszt
125 g kókuszzsír
1 db M-es méretű tojás
1 kk szódabikarbóna
20 g negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 édesítőt használtam)
1 tk vanília kivonat
1 db kezeletlen citrom reszelt héja

Vaníliakrémhez:

500 g kókusztej
4 db tojás sárgája
100 g eritrit
60 g pudingpor
1 csipet só
fél vaníliarúd kikapart magjai (vagy 1 teáskanál vanília aromával helyettesíthető)

Sütéshez:

500 g szárazbab (sokszor használható)
kosárka forma (szilikon, porcelán, fém, vagy létezik tapadásmentes bevonatú fém is)

Összeállításhoz:

200 g friss gyümölcs
1 db kezeletlen héjú citrom

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrok, majd fóliába csomagolom és 20 percig hűtőben pihentetem. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán vékonyra nyújtom a linzerkosárka átmérőjénél kicsivel nagyobb köröket szaggatok belőle, majd a kivajazott és kilisztezett formákba simítom a tésztát. Egy villával megszurkálom a tésztát és sütőgyöngyöt/szárazbabot szórok bele. A szurkálás azért kell, hogy a sütés közben a tészta alatt keletkező gőz távozni tudjon és ne emelje meg a tésztát, mindezt pedig még a sütőbabbal lehet fokozni, ami nehezékként működik, nem engedi, hogy a tészta megemelkedjen. A krémhez a vanília rúd magjait kikaparom és a rúddal együtt a kókusztej 2/3 részében megfőzöm, közben a maradék tejbe belekeverem az édesítőszert, a tojást és a pudingport is, majd folyamatos keverés mellett a meleg tejbe öntöm és krémmé főzöm. (a két rész összekeverése idejére a tűzről lehúzom, nehogy csomós legyen)

A krémet habverővel átkeverem, majd amikor már langyosra hűlt a tésztakosárkákba töltöm. A friss gyümölcsökkel, mentával díszítem, reszelt citrom héját reszelek a tetejére.

Fagyi, leves, lekvár és sütik – Top 5 receptünk ribizliből
A ribizli fanyar gyümölcse a C-vitaminon kívül fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, növényi rostban igen gazdag, zsírégető hatása miatt pedig a fogyókúrázók kedvence. Összegyűjtöttük az eddigi legnépszerűbb ribizlis receptjeinket. Vajon melyik van a dobogó csúcsán?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!