Vége az eredeti tiramisunak! Mutatunk egy újat…
Hetvenöt év után bezár az az étterem, amely örökre beírta magát a gasztronómia történetébe: itt készítettek először tiramisut. Az 1939-ben megnyílt trevisói La Beccherie különlegessége annyira olasz, hogy szeretnék, ha a klasszikus, kávés sütit az EU is védelem alá helyezné.
A klasszikus receptet már mi is mutattuk, most viszont, hogy ellensúlyozzuk a szomorú hírt, egy friss, tavaszias, gyümölcsös változat következik.
Hozzávalók
2 nagy maréknyi, apróra vágott idénygyümölcs (mondjuk málna, eper és akár alma, de persze más is lehet)
fél deci gyümölcslé (a használt
gyümölcsök valamelyikéből)
12 darab babapiskóta
3 evőkanál cukor
20 deka mascarpone
2 tojássárgája
2 deci tejszín
Elkészítése
A krémhez habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, ezután hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy spatulával a tojásos-mascarponés keverékbe forgatjuk.
A babapiskótákat beáztatjuk a gyümölcslébe – vigyázat, nagyon gyorsan megszívják magukat!
A kiválasztott tálkák aljára apróra vágott gyümölcsöt kanalazunk, rá egy réteg mascarpone krém kerül, erre a gyümölcslébe áztatott piskóta. Ezután ismét gyümölcs, krém és így tovább, míg a hely vagy a hozzávalók el nem fogynak. Néhány órára hűtőbe tesszük, aztán fogyasztható.
További ínycsiklandó receptek itt!
Hozzászólás zárolva.