Villámgyors és egészséges zöldbabfőzelék
A zöldbab sok tekintetben is kiváló választás, bármely évszakban finom, különösen azért, mert mélyhűtve sem veszít az ízéből. Ez a recept a hűtött alapanyag miatt is gyors, azonban nem csak emiatt egészséges: a főzeléket nem habarással vagy rántással sűrítjük, hanem magával a zöldbabbal. Finom!
Hozzávalók
● 1 csomag mélyhűtött zöldbab
● 2 gerezd zúzott fokhagyma
● 2 deci tejföl
● 2 evőkanál étolaj
● só ízlés szerint
Elkészítése
A zöldbabot annyi sós vízben rakjuk fel főni, amennyi éppen ellepi. 10 perc alatt puhára fő. A bab egyharmadát botmixerrel vagy turmixgépben összezúzzuk. Közben a fokhagymát belekeverjük a főzelékbe, és végül a péppel sűrítjük az egészet. Tejföllel tálaljuk, de a tejföl egy részét akár bele is keverhetjük a főzelékbe. Aki szereti, egy kis citromlével savanyúbbá teheti.
● Ha valakinek picit több ideje van, forró olajon megfuttatja a fokhagymát, és ezt követően adja a főzelékhez.
● A főzelékhez szinte nélkülözhetetlen a zúzott fokhagyma, így most egy nagyon praktikus fokhagymanyomót ajánlunk, érdemes kipróbálni!
A fagyott zöldbab átöblítéséhez pedig ezt a könnyen eltehető gyümölcsmosót ajánljuk.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.