Villámgyors sós ropogtatni való
Nem kell feltétlenül bonyolultnak lennie egy ropogtatni valónak, amit a barátaink elé szeretnénk tenni egy sörözés, borozás alkalmával. Ebben a receptben zsírt használunk, ami talán manapság meglepő, de higgyétek el, segíteni fog hosszan frissen tartani a sós rudat. Nem mintha erre olyan nagy szükség lenne, hisz pillanatok alatt el fog fogyni.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg zsír
2 dkg friss élesztő
2-3 evőkanál tejföl
2,5 teáskanál só
1 teáskanál őrölt köménymag
Tetejére:
1 tojás
szezámmag, köménymag, mák, lenmag, vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet kimérem egy edényben, hozzáadom a sót, köményt, és a szobahőmérsékletű zsírt, tejfölt és összeállítom a tésztát. Ha szükségesnek látjuk, adhatunk még hozzá tejfölt. 20 percig hűvös helyen pihentetem. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, a tetejét megkenem felvert tojással, és megszórom a kiválasztott maggal, lehet az szezámmag, vagy sajt is. Derelyevágó segítségével felszeletelem, beteszem őket a tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütöm. Nem szabad kiszárítani, megbarnítani!
Hozzászólás zárolva.