Vincellér saláta
Nem gondoltam volna, hogy a lila káposzta és a szőlő ilyen közeli, jó viszonyt ápolnak egymással, pedig nagyon jó barátok. Az édes és a sós ízek keveredése nekem nagyon bejön, így bátran ajánlom ezt a salátát a hozzám hasonló ízlésűeknek.
Hozzávalók egy személyre:
25 dkg nagyon vékonyra szeletelt lila káposzta
egy marék szőlő (mazochisták kimagozhatják)
5 dkg ementáli sajt, de jó kék sajttal vagy camembert-rel is
balzsamecet ízlés szerint
cukor
olaj
Elkészítés:
A sóból, a (2 evőkanál) balzsamecetből, (1 csapott evőkanál) cukorból és (3 evőkanál) olajból vinaigrette mártást készítettem. Ráöntöttem a káposztára, alaposan átforgattam, majd egy éjszakára letakarva a hűtőbe tettem. Fogyasztás előtt rákockáztam a sajtot, belepotyogtattam a szőlőt, borsot tekertem rá, pötyögtettem rá néhány csepp szarvasgombás szőlőmagolajat, és lehetett is enni.
Hozzászólás zárolva.