Vörös áfonyás lazactekercsek – a svéd meglepetésfalatok
Egy kedves ismerősöm hazalátogatott Svédországból, és az apró ajándékok mellett néhány közkedvelt svéd recepttel is meglepett. Ennek az egészséges lazactekercsnek valószínűleg sokan fognak örülni. Ajánljuk vendégváró falatoknak, de akár az uzsonnás dobozok is örömmel befogadják ezeket a finomságokat.
Jávorszarvas máj, hideg rénszarvasleves, medvesült, áfonyakrém – csak néhány érdekesség a svéd étlapokról. Természetesen a fehérjedús halételek is szerepelnek mindenféle formában, ezek megkóstolása is kötelező annak, aki Svédországban jár. Ezt a nagyon egyszerű lazacos finomságot azonban mi is elkészíthetjük itthon.
Hozzávalók:
2 evőkanál vörös áfonya
2 evőkanál finomra reszelt torma
2 evőkanál aprított kapor
6-8 szelet enyhén füstölt lazac1 kis fej lila hagyma
1,5 dl habtejszín
6-8 kaporlevélke
Elkészítés:
A habtejszínt összekeverjük a vörös áfonyával, a tormával( friss helyett, lehet üveges ecetes torma is), és az apróra vágott kaporral. Az így kapott masszát elosztva egyenletesen rákenjük a lazacszeletekre, és óvatosan feltekerjük. A lila hagymát karikára vágjuk, és a megtöltött lazacszeletekre tesszük díszítésül, miként a kaporlevélkéket is. Pirítóssal tálaljuk!
Tipp: a vörös áfonyát konzervvel is helyettesíthetjük.
Hozzászólás zárolva.