Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből
Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most megcáfoljuk! Egri barátunk kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!!
Hozzávalók:
- kb 1 kg szarvascomb
- 8-10 dkg füstölt szalonna vagy zsír
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5-8 szél répa
- 1-2 szál gyökér zöldség
- 2 kk őrölt kömény
- 2 kk morzsolt kakukkfű
- 8-10 szem borókabogyó
- 1 kk morzsolt borsikafű
- 3-4 babérlevél
- 50-60 dkg barna csiperke
- 1-1,5 dl száraz vörösbor
- só és bors, chili
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- víz
- só
Elkészítés:
A szarvascombot lehártyázzuk, szépen felkockázzuk, majd a hagymát és a fokhagymát szintén feldaraboljuk. Szalonnát pirítunk vagy zsírt olvasztunk egy nagyobb serpenyőben, majd hagymát dinsztelünk. A húskockákat ezután fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hús egy idő után levet ereszt, fedőt teszünk rá, majd pároljuk. Jöhet a többi fűszer is, na meg egy kevés bor és esetleg víz is.
A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd fokozatosan a hús mellé pakolgatjuk őket. Elsőként jöhet a gyökér zöldség, később a répa, a legvégén, amikor már szinte minden puha – akkor érkezhet a gomba. Tovább pároljuk a ragunkat, közben készítünk egy klassz nokedlit. Kiszaggatjuk a forró vízbe – és már tálalhatunk is. Jó étvágyat kíván a husimado-eger.blog, alias Hegyvári Zoltán!
Hozzászólás zárolva.