Facebook hozzászólás
1 305

Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával

Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.

Vöröslencse leves, Kép: Hegyvári Zoltán
Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

A két vöröshagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk. A két répát meghámozzuk, majd lereszeljük.

Sopa Azteca – magyarul azték leves
Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett – egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra.

A hagymát elkezdjük megdinsztelni, és amikor már majdnem kész, akkor a répákat is beledobjuk – egy kicsit megkaramellizáljuk. A hagymás és répás alapba belekanalazzuk a paradicsom pürét, majd érkezhet az alaplé. Nálam fagyott állapotú volt, így fel is kellett olvasztani őkelmét. Amint megvan a felolvasztás, akkor jöhetnek a fűszerek is. A leves alapját klasszul összeforraljuk, botmixerrel simára dolgozzuk, ezt követően pedig jöhet a 20 dkg vöröslencse. Nem kell beáztatni, mert ez a fajta lencse nagyon könnyen megpuhul. Míg a lencse puhul, addig felkarikázunk egy darabka kolbászt, amit egy serpenyőben szépen lepirítunk. Amint ezzel elkészülünk, akkor a serpenyő kolbászzsírjába bele kanalazunk 3-4 evőkanálnyi megfőtt lencsét, ráöntünk egy kevés balzsamecetet – és ezeket finoman összeforraljuk. Ez egy nagyon intenzív ízvilágú levesbetét lesz a kolbász-chipszek mellé. Jó étvágyat!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!