Waldorf saláta
Nem javaslom, hogy a reggelit kihagyjuk, az a nap legfontosabb étkezése, de azt szívből ajánlom, hogy egy ilyen könnyű salátával indítsuk a napot. Tudtad, hogy az első Waldorf salátát Oscar Tschirky, a New York-i Waldorf Astoria séfje készítette 1893-ban?
Hozzávalók:
6 evőkanál majonéz vagy natúr joghurt
1 teáskanál citromlé (ha joghurtot használunk, elég kevesebb is a citromléből)
½ teáskanál só
egy csipet frissen őrölt bors
2 db alma meghámozva, felszeletelve
20 dkg szőlő
10 dkg zeller vékonyra szeletelve (használhatsz hozzá szárzellert is, ha azt jobban szereted)
10 dkg előzőleg megpirított dió
a tálaláshoz salátalevelek
Elkészítés:
Egy salátás tálban keverjük össze a majonézt (vagy joghurtot) a citromlével, sóval, borssal, majd adjuk a mártáshoz a gyümölcsöket, a zellert és a diót, gyengéden keverjük össze. Dekoratív, ha az almát és a zellert ún. julienne-re vágjuk, azaz gyufaszál vastagságú hasábokat vágunk belőlük.
Hozzászólás zárolva.