Zellerkrémleves
Hamarosan leköszön a zeller a piacon, az új gumók megjelenéséig átadja helyét más zöldségeknek. Érdemes egy évadzáró zellerkrémleves partit tartani, szuper megkoronázása lesz ez az érdekes sajt chips.
Hozzávalók (kb 4 kisebb csészéhez):
1 közepes zellergumó (ha tudod veheted a zöldjével)
2 csokor petrezselyem
5 dl alaplé
só, bors
2 dl főzőtejszín
10 dkg érettebb sajt (én Gruyert használtam)
Elkészítés:
A zellert megpucolom és apró kockákra vágom, a petrezselymet finomra vágom, majd az alaplében megfőzöm a zeller zöldjével együtt (annyi alaplé kell, hogy ellepje). Sózom, borsozom, majd pürésítem. A levest kicsit visszahűtöm, majd belekeverem a tejszínt.
A chipshez lereszelem a sajtot, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy pogácsaszaggató segítségével azonos méretű sajtkorongokat készítek. A sajtot a korongba szórom, majd lenyomogatom és így telerakom a tepsit, majd 180 fokra előmelegített sütőben megolvasztom. A sütőből kiveszem, a sajtkorong ilyenkor még formázható, így egy rúdra teszem (alufóliával borított sodrófára tettem), és így hagyom kihűlni.
Friss petrezselyemmel és a sajt chipsszel tálalom a levest. Nálunk nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzászólás zárolva.