Zöldborsó-krémleves
Az egyik legjobb találmány a mirelit zöldborsó, amiből számtalanféle ételt készíthetünk percek alatt. Az egyik ilyen a zöldborsó-krémleves, ami üde színével és intenzív ízével mindenkit lenyűgöz.
Hozzávalók:
50 dkg mirelit zöldborsó
1 kis fej hagyma
1 l húsleves
só
bors
petrezselyem
2+5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A 2 dkg vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a borsót,a petrezselymet – mennyiségét az határozza meg, mennyire szereti a család ezt a fűszernövényt -, és 10 percig pároljuk sóval, borssal. Majd felöntjük a levessel, felforraljuk. Amikor a borsó megfőtt, összeturmixoljuk. Az 5 dkg vajból és a két kanál lisztből rántást készítünk, erre öntjük a borsó turmixot. újra felforraljuk, ha szükséges, húslevessel vagy vízzel higítunk még rajta. Krutonnal tálaljuk ezt a csodás színű és ízű levest.
Hozzászólás zárolva.