Zöldborsós tésztasaláta – a családi kedvenc
Már leszedtük, és kipirgáltuk a cukorborsót, és rögtön így frissen össze is hoztuk néhány zöldséggel egy jó adag tésztasalátához. Sőt, még egy pikáns öntettel meg is koronáztuk. Önálló ételként is megállja a helyét, de natúr sültek mellé is kiváló.
Hozzávalók
(4 személyre)
● 6 kisebb paradicsom
● 1 csokor újhagyma
● 2 evőkanál olívaolaj
● 10 deka zöldborsó
● 20 deka fodros széles metélt
Az öntethez:
● 4 deka parmezán sajt
● 15-20 szál snidling
● 10 deka majonéz
● 2 deci natúr joghurt
● 1-2 csipet porcukor
● 1 kiskanál mustár
● 1-2 kiskanál citromlé
● 2 szál friss majoránna
● só, őrölt fehér bors
Elkészítése
A zöldborsót 2-3 evőkanál vízzel puhára pároljuk, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A paradicsomokat megmossuk, és kisebb kockára vágjuk. Az újhagymákat megtisztítjuk, és zöldjükkel együtt felkarikázzuk.
A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük (de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl puha, ragacsos). Leszűrjük, egy nagyobb mély tálba csúsztatjuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Hozzákeverjük a zöldborsót, a hagymát, a paradicsomot, és lazán összekeverjük.
Az öntethez a sajtot lereszeljük, a leöblített snidlinget (néhány szál kivételével) ollóval apróra vágjuk. A majonézt a joghurttal, sóval, borssal, mustárral, citromlével és a porcukorral simára keverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot.
Tálaláskor a tésztát átkeverjük, egy tálba terítjük, és megöntözzük a mártással. Snidlingszállal és majoránnával díszítjük.
A macedónok kedvenc salátáját kóstoltad már!? Kattints a receptért, érdemes!
Hozzászólás zárolva.