Facebook hozzászólás
328

Zöldség „befőttek”gyorsan, egyszerűen

Milyen jó is lenne télen friss zöldséget enni! Ha frissel nem is tudunk szolgálni, az általunk eltett sóska, karfiol, biztosan sikert arat vendégeink körében is.

Karfiol télire Karfiol és minden liter vízhez 2 evőkanál só és 1 evőkanál cukor

A karfiolt szedjük rózsákra és mossuk meg alaposan , majd enyhén sós vízben 10 percig forraljuk. Rakjuk üvegekbe, és öntsük fel őket a cukros, sós felöntőlével. A tetején 1 centi hely maradjon.

Az üvegeket lezárva azonnal fél órát, majd másnap újabb fél órát gőzöljük.

Sült paprika

1 kg zöldpaprika, 2 fej hagyma, olaj

Olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd félkészre pároljuk rajta a karikára vágott paprikát. Előmelegített üvegekbe rakjuk, lezárjuk és szárazon kidunsztoljuk.

Olajban eltett paradicsom

1 kg apró paradicsom, 1 l olivaolaj, friss bazsalikom, 1 teáskanál só

A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk és megszárítjuk. A paradicsomszemekbe fogvájóval többször beleszúrunk. A paradicsomot és a bazsalikomot belerétegezzük a tiszta, száraz üvegekbe, megszórjuk sóval és felöntjük olajjal. Lezárjuk, majd hűvös, sötét helyen tároljuk. 

Sóska zsírban 1 kg sóska, 5 dkg zsír, olaj
 
A sóskaleveleket alaposan megmossuk és a zsíron megpároljuk, míg össze nem esik. Tisztára mosott üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat teszünk, lezárjuk, majd szárazon kidunsztoljuk. 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!