Zöldség „befőttek”gyorsan, egyszerűen
Milyen jó is lenne télen friss zöldséget enni! Ha frissel nem is tudunk szolgálni, az általunk eltett sóska, karfiol, biztosan sikert arat vendégeink körében is.
Karfiol télire Karfiol és minden liter vízhez 2 evőkanál só és 1 evőkanál cukor
A karfiolt szedjük rózsákra és mossuk meg alaposan , majd enyhén sós vízben 10 percig forraljuk. Rakjuk üvegekbe, és öntsük fel őket a cukros, sós felöntőlével. A tetején 1 centi hely maradjon.
Az üvegeket lezárva azonnal fél órát, majd másnap újabb fél órát gőzöljük.
Sült paprika
1 kg zöldpaprika, 2 fej hagyma, olaj
Olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd félkészre pároljuk rajta a karikára vágott paprikát. Előmelegített üvegekbe rakjuk, lezárjuk és szárazon kidunsztoljuk.
Olajban eltett paradicsom
1 kg apró paradicsom, 1 l olivaolaj, friss bazsalikom, 1 teáskanál só
A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk és megszárítjuk. A paradicsomszemekbe fogvájóval többször beleszúrunk. A paradicsomot és a bazsalikomot belerétegezzük a tiszta, száraz üvegekbe, megszórjuk sóval és felöntjük olajjal. Lezárjuk, majd hűvös, sötét helyen tároljuk.
Sóska zsírban 1 kg sóska, 5 dkg zsír, olaj
A sóskaleveleket alaposan megmossuk és a zsíron megpároljuk, míg össze nem esik. Tisztára mosott üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat teszünk, lezárjuk, majd szárazon kidunsztoljuk.
Hozzászólás zárolva.