Zöldséges rétes
Az édes réteseket mindenki ismeri és szereti, de próbálták már a zöldséggel töltötteket? Tehetnek bele brokkolit, spenótot, póréhagymát, gombát, szaporíthatják a tölteléket túróval, sajttal.
Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
10 dkg cheddar sajt
olíva olaj
só
bors
szerecsendió
réteslapok
Elkészítés:
A gombát, a felkarikázott póréhagymát és az apró kockákra vágott sárgarépát egy kevés olívaolajon sóval, borssal pároljunk roppanósra, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a vajból és a lisztből tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval készítsünk sűrű besamel mártást. A kész mártásba keverjük bele a reszelt cheddart. Adjuk a langyosra hűlt mártáshoz a zöldségeket. A réteslapokat kettesével terítsük nedves konyharuhára, kenjük meg a zöldséges töltelékkel, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Tetejét kenjük meg olajjal, majd forró sütőben süssük pirosra.
Hozzászólás zárolva.