Zserbóbonbon – kezdőknek is tuti tipp!
A zserbótorta sokunk kedvence, de nem éppen egyszerű elkészíteni. Ez a bonbon viszont kezdőknek is tuti siker, az ízek pedig éppen olyan csodásak, mint a klasszikus előd esetében!
Hozzávalók
● 15 deka aszalt sárgabarack
● 15 deka darált dió
● 2 evőkanál narancslikőr (vagy konyak, rum)
● 2 evőkanál porcukor
● 1 evőkanál baracklekvár
● csokibevonat (10 deka étcsoki és 6 deka vaj keveréke)
Elkészítése
A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már nagyon puhák, daráljuk le teljesen pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A barackpépet keverjük el a cukros dióval és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ebből formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor már jól összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük beléjük fogpiszkálókat, és mártsuk bele a gőz felett a vajjal együtt felolvasztott étcsokoládéba.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Amikor ilyen kis helyes édességeket csinálunk, mindig gond, hogy miként kerülhetnek csinosan az asztalra. Ezeket a golyókat akár muffinpapírba is tehetjük, de még egyszerűbb, ha a kínálótálra csak egy csipkés papírt teszünk alájuk.
Ha jól körülnézel az Életforma Shopban, sok ötlet eszedbe juthat még!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.