A szivarpálinka fogyasztásának 5 aranyszabálya
A pálinka szivarral együtt talán a legfinomabb párosítás. De hogyan is fogyasszuk e nemes italt? Íme az öt aranyszabály!
1. A stressz és a kapkodás összeegyeztethetetlen a kulturált pálinkafogyasztással és a szivarozással.
Engedje el magát, és tegye szabaddá érzékeit, hogy a pálinka által nyújtott illat- és ízélményt, valamint a szivar nemes füstjének, varázsos fűszerességének összhangját átélhesse.
2. A VegaFina szivart megfelelő előkészítés után gyújtsuk meg. Az Agárdi Szivar Aszútörköly pálinkát töltsük poharunkba, majd pár percig hagyjuk pihenni. Legyenek ezek a várakozás gyönyörű pillanatai.
3. A szivart fogyassza lassan, komótosan; hagyjon elegendő időt az ízek kiteljesedésének. Ellenkező esetben a felhevült szivar aromája egyoldalúvá, keserűvé válhat. Közben pálinkánkat mozgassuk meg, hogy minél jobban felszabaduljanak a benne rejlő egyedi, aszútörkölyre jellemző, megismételhetetlen illatkomponensek.
4. Az idő múlásával és a szivar fogyásával a nemes füst aromatikája is változik. Szivarozás közben kortyonként fedezze fel a szivarpálinka lenyűgöző, harmonikus játékát a szivarfüst különleges fűszerességével. Érdemes megízlelni egy kortyot a szivarfüst beszívása előtt, egyet pedig kilélegzése után: tapasztalni fogja, hogy milyen sokszínű és izgalmas utazást ígér e két termék kompozíciója az érzékek világában.
5. A szivarozás vége felé erősödik a szivar füstje, a kényes egyensúly megbomlik. Gyakorlott és értő szivarozó tévedhetetlenül felismeri a befejezés megfelelő időpontját, és hagyja a szivart magától kialudni. Mi sem zárhatná elegánsabban a szivarozást, mint az Agárdi Szivar Aszútörköly pálinka a maga sokrétű, mazsolás, diós és csokoládés zamatával.
Forrás: B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
Hozzászólás zárolva.