Facebook hozzászólás
96

Bor és tészta

Az ősz közeledte változást hoz az életünkben. Az időjárás zordabb lesz, előkerülnek a melegebb a kabátok, az esernyők és a gumicsizmák. Elkezdődik a felkészülés a télre, másként étkezünk, másként éljük a mindennapokat. De mielőtt végképp ráhangolódnánk erre az életmódra, az utolsó napfényes napok kicsalogatnak minket a természetbe. Még akad egy kis munka a földeken. Be kell gyűjtenünk az utolsó mézédes szőlőfürtöket.

Egy könnyű, fűszeres fehérbor pedig tökéletes párosítása a tésztának. Ha egy alapmártással, vagy hússal ízesítjük a tésztát, gyors és könnyű ételt kapunk. A behűtött fehérbor vagy a rozé kellemesen leöblíti a fűszeres mártást, és nem terheli meg gyomrunkat. De ha grillezett húst, és tésztaköretet készítünk, hasonlóan járhatunk el. Válasszunk egy pohár friss bort, és ezzel megalapozzuk gyomrunkat a desszerthez. Mert azt ugye sejtjük, hogy ahogy egy édesség is készülhet tésztából, úgy a desszerthez is választhatunk bort? Ebben pedig mi, magyarok nagyon jók vagyunk.

Egy olyan csodálatos nedű birtokosai vagyunk, amelynek híre a világ minden pontjára eljutott már. Az aranyló szőlőlé, a cseppekbe befogott édes napsütés miden kortya emlékezetessé teszi az étkezésünket. A Tokaji Aszú csodás ízharmóniájával kerek egésszé teszi napunkat. És ez a legfontosabb: adjuk meg az étkezés módját, így minden elfogyasztott falat értékes táplálékká válik szervezetünkben. A borfogyasztás ceremóniája pedig lelassítja rohanó életünket, és alkalmunk nyílik majd megállni egy pillanatra, hogy önmagunkra figyelhessünk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!