Búzafűlé, a zöld vér
A búzafüvet a világ egyik legtáplálóbb és leginkább gyógyító élelmiszerének tartják. Aktív ásványi anyagok, fehérjék, vitaminok és nyomelemek is megtalálhatók benne a klorofill mellett. Kipréselt levét „zöld vérnek” is hívják.
Unalomig ismert, de sajnos igaz, hogy rendszertelenül eszünk, kevés zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, s ez bizony oka lehet a később kialakuló betegségeknek, keringési problémáknak és a vérszegénységnek is. A búzafű kipréselt levében azonban sokféle hatóanyagot megtalálunk.
Búzafüvet csak préselés után szabad fogyasztani, mivel a cellulózrostokat tartalmazó növény az emberi gyomor számára emészthetetlen. A préselés során kinyerjük az értékes komponenseket, így a vitaminokat, enzimeket tartalmazó búzafűlé már fogyasztásra alkalmas. A búzafűlé az oxigénnel nagyon gyorsan reakcióba lép, a folyamatot gyorsfagyasztással lehet megállítani, és a hatóanyagokat megőrizni. A gyorsfagyasztott búzafűlét sokkoló gyorsfagyasztással –80 Celsius-fokon tartósítják, tárolása –10 fok alatt ajánlott, mélyhűtőben.
A gyorsfagyasztott búzafűlét tartalmazó kockák egy pohár víz hozzáadásával fogyaszthatók. Aki nem tudja megszokni a búzafű édes ízét, az víz helyett ízesített ásványvízzel vagy teával is ihatja. A gyorsfagyasztott kockákat reggel, éhgyomorra a leghatásosabb fogyasztani. A legnagyobb hatékonyságát akkor fejti ki, ha utána 30 percig nem eszünk, nem iszunk. A javasolt adag kezdetben napi 12–15 milliliter, később 30–45 milliliterre is emelhető. Több nyugati országban az ajánlott normál fogyasztás napi 30 milliliter. A fogyasztás bármikor abbahagyható, ismert mellékhatásai nincsenek, így akár folyamatosan is alkalmazható.
Fontos!
● Kiolvadás után visszafagyasztani tilos!
● A fogyasztás megkezdése előtt szakemberrel, orvossal kell konzultálni, kikérni véleményüket.
● A folyamatos bőséges vízfogyasztás nagyon fontos.
● A méregtelenítés jele lehet a sötétebb vizelet, hígabb széklet, fáradékonyság – ezek jelzik a méregtelenítési folyamat beindulását.
● A gyártási dátumtól számított 6 hónapon túl ne fogyasszuk!
A helyesen összeállított étrend jótékony hatással lehet anyagcserénkre. Megfelelő anyagcsere esetén a szervezet megszabadul a káros anyagoktól, helyes táplálkozás mellett fogyás is jelentkezhet. Mindenkinek a szervezete másképpen reagál a méregtelenítés folyamatára. Méregtelenítés esetén, javulhat a közérzetünk, csökkenhet a fáradékonyság, több energiánk lehet, akár a megbetegedésekkel szemben is ellenállóbbá válhat a szervezetünk. (Forrás: http://vitalgrass.com)
Hozzászólás zárolva.