Facebook hozzászólás
136

Csak semmi pánik! Nem fogunk éhen halni!

Aki nem utazik el a hosszú hétvégére, az már most pánikban van. Mit fogunk enni négy napig? És felháborodik: abból fog állni az életem 4 napig, hogy sütök-főzök? Ráadásul – ugyebár az általános válság okán – spórolni is kéne, tehát étteremről szó sem lehet!

S végül, de nem utolsó sorban – ha egyik fenti variáció sem jön be – megoldás az is, ha lefagyasztjuk a szükséges kenyér mennyiséget. Az egyszerű félbarna és házi kenyér igen jól bírja a fagyasztást. De, egyrészt vágjuk szét, negyed, vagy fél kilós darabokra – igényeinknek megfelelően – másrész sose tegyük mikroba kiolvasztani!  A mikrózás ugyan gyorsan felmelegíti, de ki is szárítja a kenyeret. Elég, ha egyszerűen kivesszük a mélyhűtőből, nylon zacskóban hagyjuk a konyhapulton, szobahőmérsékleten kiolvadni. Súlytól függően egy-két óra alatt friss, puha kenyerünk lesz.

A barna kenyereket pedig még mélyhűtőbe sem kell tenni, csak egyszerűen nylon zacskóban a normál hűtőbe, majd hagyni szobahőmérsékleten egy kicsit átmelegedni. Még 3 nap múlva is ugyanolyan friss lesz.

4.) Néhány főzési-sütési tipp.

Készítsünk egy nagy adag húslevest. Az első nap a főtt hús mellé készíthetünk gyorsan egy mártást (pl. paradicsomszósz konzerv püréből pillanatok alatt kész van), és burgonyapürét (akár zacskós porból). Második nap, ha már csak leve van, vagy kevés a zöldség, tegyünk bele májgombócokat (mireliben kapható), harmadik nap erőlevesként csészében felszolgálhatjuk úgy, hogy mindegyik adagba frissen beleütünk egy nyers tojás sárgáját. Laktató és tápláló.

A negyedik napon, a maradék levet felhasználhatjuk pl. egy gyors zöldségleves hígításához.

Készítsünk egy jó nagy adag pörköltet. Fejenként kb. 20 dkg húst kalkulálva számoljuk ki a szükséges mennyiséget, a receptúra többi összetevőjét pedig arányosan növeljük meg.

Egyik nap feltálalhatjuk magát a pörköltet, valamilyen körettel és savanyúsággal. Második napon készíthetünk székelykáposztát, harmadik napon bácskai rizses húst a pörkölt felhasználásával. A negyedik napon a maradékot daráljuk le, és használjuk fel például rakott kelkáposzta, vagy lasagne készítéséhez.

Ha nem szeretik a pörköltet, és az azzal készült fogásokat, akkor süssenek le – a család nagyságától függően – 2-3 csirkét egyben. Első napra, frissen isteni a sült csirkecomb körettel, savanyúsággal. Második napon a mellek húsához készítsünk például egy tejszínes gombás mártást, vagy citromos tejfölös mártást és rizs köretet. A harmadik napon a maradék húsokat daráljuk le, és használjuk fel valamilyen rakott ételhez. Például, a milánói makaróni készítéséhez is felhasználhatjuk, csak a kész szószt kell hozzá megvenni.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!