Facebook hozzászólás
395

Egy férfi és egy nő a francia étkezéskultúráról

A franciák nem csak főzni és enni szeretnek, hanem hosszasan és élvezettel tudnak beszélgetni is az ételekről, a gasztronómia, mondhatni, a második vallásuk

Antónia: A legtöbbet nem, mert hiányoznak hozzá a friss fűszernövények, a húsokból sincs akkora választék, és nálunk másként is szeletelik a húsokat. Én azért néha megpróbálom vegyíteni a szlovákiai és a francia ízeket, nemrég például borovicskával locsolt nyulat sütöttem a barátaimnak, és párolt póréhagymával tálaltam. Mindenkinek nagyon tetszett, de az igazi francia konyhát a hozzá tartozó viselkedéskultúrával csak Franciaországban ismerheti meg az ember, ezért mindig nagyon örülök, ha a családból vagy a barátaim közül valakit vendégül láthatok Párizsban. Sokan csak ott értik meg, hogy nem az az igazi gourmand, aki mindig garnélarákot eszik szarvasgombával, hanem az, aki egy csésze hagymalevest is úgy tud elfogyasztani, hogy annak minden cseppjét élvezi.

VRABEC MÁRIA

www.ujszo.com





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!