Egy férfi és egy nő a francia étkezéskultúráról
A franciák nem csak főzni és enni szeretnek, hanem hosszasan és élvezettel tudnak beszélgetni is az ételekről, a gasztronómia, mondhatni, a második vallásuk
Antónia: A legtöbbet nem, mert hiányoznak hozzá a friss fűszernövények, a húsokból sincs akkora választék, és nálunk másként is szeletelik a húsokat. Én azért néha megpróbálom vegyíteni a szlovákiai és a francia ízeket, nemrég például borovicskával locsolt nyulat sütöttem a barátaimnak, és párolt póréhagymával tálaltam. Mindenkinek nagyon tetszett, de az igazi francia konyhát a hozzá tartozó viselkedéskultúrával csak Franciaországban ismerheti meg az ember, ezért mindig nagyon örülök, ha a családból vagy a barátaim közül valakit vendégül láthatok Párizsban. Sokan csak ott értik meg, hogy nem az az igazi gourmand, aki mindig garnélarákot eszik szarvasgombával, hanem az, aki egy csésze hagymalevest is úgy tud elfogyasztani, hogy annak minden cseppjét élvezi.
VRABEC MÁRIA
www.ujszo.com
Hozzászólás zárolva.