Egy igazi hungarikum, amelyet minden magyar imád…
Éppen szaloncukrot majszol? Isteni zselés, kókuszos, marcipános? Honnan ered az a szokás, hogy ezt a finom, szép édességet a karácsonyfánkra akasztjuk? És eredetileg miből készült a finomság? Egy csillogó karácsonyi „karrier” részletei következnek…
Konzum szaloncukor
Hozzávalók:
Fél kiló cukor, két evőkanál víz és ugyanennyi szörp. A szörp íze szabadon választható, attól függ, milyen ízesítésű szaloncukrot szeretnénk készíteni!
Elkészítés:
A vízzel leöntött cukrot tegyük fel főni, amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a szörpöt. Még főzzük 7-8 percig, majd kiöntjük egy edénybe, addig keverjük, amíg kihűl, majd kézzel golyókat formálunk. És készen is van!
Jó étvágyat és békés ünnepeket kívánunk!
Hozzászólás zárolva.